Står du over for at skulle købe bolig, er der rigtig meget at tænke over. Boligkøb er for mange en stor beslutning. Det er vigtigt at finde den helt rigtig bolig, inden du skriver under på købskontrakten. Her er der 3 gode råd til dig, der snart skal ud at købe bolig.

 

Læg et budget og gå i banken som det første

Inden du går i gang med at kigge på for mange boliger, er det vigtigt at du har lagt et budget, og været i banken og fundet ud af hvor meget du kan låne. Hvis du fra starten ved, hvor mange penge du kan købe bolig for, har du en mulighed for at lede mere præcist efter den rette bolig til dig. Samtidig slipper du også for at forelske dig i drømmeboligen, for bagefter at finde du af, at du ikke har råd til den.

Det er en god idé at have et budget klar, når du tager til møde i banken. Hvis du har et budget, kan du vise banken, hvor meget du har mulighed for at betale afdrage om måneden. Samtidig får banken også et indtryk af, at du har styr på din økonomi, når du møder op med et færdiglavet budget.

 

Lav en liste med krav

Når du har besluttet at du skal have ny bolig, kan du sætte dig ned og lave en liste med de krav der skal være opfyldt for boligen. Det kan både være omkring størrelse, beliggenhed, hvor nyt huset skal være og meget andet.

Du kan også lave en liste, ved siden af, med det der gerne må være der, men ikke nødvendigvis er et krav. Det kan fx være at du godt kunne tænke dig en pejs eller brændeovn, men at det ikke er nødt til at være opfyldt, hvis kravene på den første liste er opfyldt.

Når du laver en liste, eller to, kommer du til at tænke mere over, hvordan din drømmebolig egentlig er, og det bliver derefter nemmere at kigge på markedet.

 

Benyt en boligadvokat

Når du skal købe eller sælge bolig, er det en god idé at rådføre dig med en boligadvokat. En boligadvokat kan give dig den nødvendige rådgivning, inden du køber eller sælger. En boligadvokat kan guide dig gennem hele handlen med boligen, og det kan derfor være afgørende for at få, eller lave et godt køb, at du henvender dig til en boligadvokat.

Det er en fordel, hvis du benytter en boligadvokat, der kender det område, som du overveje at lave dit næste boligkøb i. Det er heldigvis nemt at finde boligadvokater efter geografisk placering, bor du fx i Øst /Sydjylland, kan du benytte en boligadvokat i Vejle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *