I de seneste år har det danske boligmarked været inde i en rivende udvikling, hvor der særligt er kommet godt gang i boligsalget i de største danske byer med København, Aarhus og Aalborg i spidsen. Denne udvikling betyder også, at man har ekstra travlt på de danske boligadvokaters kontorer. For mange danskere er en bolighandel kun noget man kommer ud for et par gange i sit liv, og derfor kan det være svært at vide, hvad man skal sige, når man endelig sidder midt i det hele. Derfor kommer der her 5 simple spørgsmål eller faktorer som man skal have med i sine overvejelser, inden man vælger en boligadvokat. 

1: Hvor mange års erfaring har du?

Det første spørgsmål man bør stille, når man sætter sig til bords med en boligadvokat er, hvor mange års erfaringen enten advokaten eller virksomheden som helhed har. Årsagen til dette er væsentligt er selvfølgelig at et boligkøb er noget som de fleste danskere ikke selv har erfaring med, og derfor er det vigtigt, at man allierer sig med en partner, som har netop dette. Det betyder dog ikke at man skal vælge en boligadvokat fra på grund af hans eller hendes alder, da de fleste advokatfirmaer har solide frameworks, der skal komme kunden til gavn, men derfor er selve virksomhedens erfaring relevant.

2: Hvor er du fra? Er du lokal?

En anden vigtig ting, der er afgørende, når det kommer til bolighandler, er lokalkenaskab. Årsagen til dette er, at man som boligadvokat skal have et stort kendskab til særligt priser og ikke mindst prisudviklingen i et givent lokalområde – og derudover er det også vigtigt at man ved hvad der rører sig på kommunalt plan i forhold til kommende byggeprojekter, som kan tænkes at have en fremtidig indflydelse på eksempelvis en boligs pris. I dag kan du nemt og hurtigt finde en lokal boligadvokat på hjemmesiden boligadvokat365.dk.

3: Hvad koster det?

En tredje ting, som man med fordel bør spørge sin kommende boligadvokat om, er hvad det hele kommer til at koste. Advokatbranchen har i mange år døjet med lav konkurrence og selvom, at der i dag er bud efter boligadvokater, betyder det ikke, at man ikke kan være med til at forhandle sig frem til en god pris. Der er i de senere år kommet mange nye aktører på markedet og det betyder, at flere og flere virksomheder har skulle kæmpe om at give de bedste priser. Det bør du også benytte dig af!

4: Hvor hurtigt kan du træde til?

En fjerde og sidste ting som er afgørende at spørge din boligadvokat om, er hvor hurtigt han eller hun kan træde til. Som sagt er der i disse år stor efterspørgsel efter boliger, og derfor er det vigtigt, at man hurtigt kan få den hjælp som man har brug for. Sørg derfor for at høre din boligadvokat om, hvor travlt deres kalender er booket op. Det er ægteligeligt at booke en boligadvokat som ikke har kapaciteten til at kunne træde til, når du har allermest brug for det.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *