Mange har urealistiske forventninger til, hvad jura egentlig handler om. Mange tror, at det i sig selv er nok, at man har styr på sit juridiske stof og dermed vil man vinde alle sager, men du bør ikke vælge en advokat, der har denne tilgang. Selvfølgelig skal advokaten have styr på sit stof, men samtidig er det også vigtigt, at advokaten kan forhandle, for de fleste sager ender med, at man indgår et forlig. Derfor kan alle advokater bruge et forhandlingsteknik kursus.

Hvis du er skeptisk over, hvad du skal bruge et forhandlingsteknik kursus til, så får du her nogle grunde til, hvorfor alle advokater bør interessere sig for det.

Start med at tænke over målet

I sidste ende vil du gerne vinde en sag for dine klienter. Hvis du er klient, vil du gerne være sikker på, at du vælger en advokat, som vil gøre alt for at vinde dine sager.

Derfor skal du vælge en advokat som med det samme kan forklare, hvad det er, at I får ud af at køre en sag. Ofte vil advokaten give en række forskellige muligheder, og når en advokat går hårdt til modkandidaten er det for at skabe en bedre forhandlingssituation for sin klient.

Derfor virker advokater meget aggressive, når man ikke er en del af den branche. Men det er en helt naturlig strategi inden for forhandlingsteknik, og det er noget af det, som man bliver bedre til på et forhandlingsteknik kursus.

Når målet er defineret, kan man gå videre. Målet er at vinde sagen, men man har gjort det klart for sig selv, hvordan et evt. forlig kan se ud, så man stadigvæk vinder, hvis sagen ender der.

 

Lovstof er vigtigt

Det er ikke nok, at man er god til at forhandle, for en advokat kan ikke trumfe ting igennem, medmindre det er bundet op i noget.

En uforberedt advokat vil stort set altid ende med at tabe, hvis de er oppe mod en dygtig advokat, som har fuldt styr på sagen. For når målet er defineret, går advokaten gang med at lære alt om sagen og relevante paragraffer og lignende sager. Disse gør, at advokaten stiller sig selv i den bedst mulige tænkelige situation til forhandling.

Hvis du er advokat og gerne vil blive bedre til at forhandle, skal du læse mere her.

 

Sager starter sjældent i retten

Mange tænker på retssager, når de tænker på advokater. Men stort set alt arbejde foregår ikke i retten. Ofte vil målet være at holde en sag væk fra retten, da begge parter er bedre stillet ved at indgå forlig.
For at indgå det bedst mulige forlig, så er det vigtigt, at advokaten ved alt om sagen. Hvis den anden advokat ikke er forberedt og ikke vil indgå forlig, så vil en advokat elske at køre sagen i retten, for det vil være let at vinde den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *