Er du medlem af en fagforening vil den rette rådgivning og hjælp være inden for rækkevidde. Er du for eksempel kommet på kant med din chef og har brug for juridisk bistand, vil din fagforening kunne hjælpe dig. Ved nogle fagforeninger skal du have været medlem i mindst 2 måneder for at være berettiget til fuldt juridisk hjælp. Det kan også være i forbindelse med mobning på din arbejdsplads og dermed få hjælp til at tackle problemet, inden det vokser sig for stort.

En fagforening vil tage udgangspunkt i dig og din situation. Dette gælder uanset om du er i job, uden job, på ferie eller skal i gang med at forhandle din første løn. Får du brug for juridisk bistand, vil du skulle henvende dig til din lokale afdeling af din fagforening og forklare dem din sag.

Sammen med din lokale afdelings medarbejdere vil der blive udarbejdet en skriftlig anmodning om juridisk bistand, som der sammen med sagens øvrige bilag vil blive indsendt til forbundets juridiske afdeling, hvis sagen ikke kan håndteres og klares lokalt i afdelingen.

Mange er ikke klar over den hjælp de har til rådighed

Selvom de fleste er medlem af en fagforening, er det langt fra alle der er klar over, hvilken hjælp, og hvilke muligheder de har for at blive vejledt og få god rådgivning. De har måske en idé om nogle generelle forhold, men der kan også være mange forskellige situationer, hvor det kan være svært at vide, hvordan man skal agere, samt hvordan det juridisk hænger sammen.

Derfor kan en god fagforening være guld værd for dig, og du vil med stor sandsynlighed blive overrasket over, hvor gode de kan være til at hjælpe dig og få det bedste ud af din situation. Der kan selvfølgelig være forskel på, hvor gode din fagforening er til at hjælpe afhængig af, om du har valgt en inden for dit erhverv, der har et specifikt kendskab til den branche, eller om du blot har valgt en billig fagforening.

Ydermere findes der i dag flere organisationer, hvor du både kan have fagforening og a-kasse ét samlet sted. Du kan derfor opleve at din fagforening også vil tilbyde dig at være medlem af deres a-kasse, hvis du i forvejen har dem som din fagforening. Dette kan være en yderligere god grund til at vælge både en fagforening og en a-kasse inden for din branche.

De færreste regner med at stå uden job eller komme i problemer på deres arbejdsplads, men der kan hurtigt ske uretfærdige fyrringer eller nedsættelse af ens løb uden grund. Tag derfor kontakt til din fagforening fremadrettet, hvis du har brug for juridisk bistand.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *