Det er en stor fejl at tro, at en a-kasse kun skal bruges, hvis man skulle være så uheldig at blive arbejdsløs. En a-kasse kan også være uvurderlig, hvis du skulle få behov for juridisk vejledning i forhold til dit arbejde. Hvis du er heldig bliver det aldrig nødvendigt med juridisk hjælp, men hvis uheldet er ude, er det rigtig skidt at stå alene.

Mange kender ikke deres rettigheder

Problemet i forhold til arbejdsmarkedet er, at mange ansatte ikke præcist kender deres egne rettigheder. Vi har måske en idé om nogle generelle forhold, men der er også mange gråzoner, som vi ikke præcist kender reglerne for. Det samme kan desværre siges om mange arbejdsgivere, som heller ikke har reglerne helt på det rene, og det kan sagtens ende med ikke at være til din fordel som ansat.

Hvis du er medlem af en god a-kasse, som tilbyder juridisk hjælp i forhold til din ansættelse, kan du frit kontakte dem med et hurtigt tvivlsspørgsmål. Skulle der være brud på loven, har du derefter nogen, som bakker dig op, når sagen skal løses.

En dygtig a-kasse kan være guld værd, og du vil højest sandsynligt blive overrasket over, hvor meget du bruger dem.

Find en a-kasse indenfor din branche

Hvis du arbejder indenfor en specialiseret branche, kan det være en rigtig god idé at finde en a-kasse med speciale indenfor dit felt. I mange tilfælde er der specielle regler indenfor de forskellige brancher, og du kan ikke være sikker på, at den almene fagforening har styr på dem.

Der er mindre prisforskelle på de forskellige fagforeninger, men det bør ikke være det, som afgøre hvilken du vælger. Gå i stedet efter at vælge den fagforening, der bedst vil kunne hjælpe dig med eventuelle tvivlsspørgsmål.

Heldigvis har Danmark mange gode a-kasser, så der er ingen undskyldning for ikke at have styr på det. Mange a-kasser tilbyder også, at du billigt kan få fagforening med, hvis du er medlem. Dette kan også være en rigtig god idé og er yderligere en grund til at vælge en a-kasse indenfor din branche.

Man regner aldrig med at uheldet er ude for en selv, men der sker desværre uretfærdige fyringer hver eneste dag i Danmark.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *