At købe eller sælge er for mange den største økonomiske beslutning, man skal tage i sit liv. Hvor en god handel virkelig kan ændre dit liv til noget bedre, kan en dårlig handel med omvendt fortegn også virkelig gøre skade.

Det er derfor virkelig vigtigt, at du får den rigtige rådgivning. En bolighandel er nemlig meget mere kompleks, end mange ellers gør den til. En boligadvokat kan nemlig give dig denne rette rådgivning. Det der følger guider dig gennem en bolighandelsrejse med en boligadvokat på sidelinjen.

Hvad kan en boligadvokat mere specifikt gøre for mig som køber?

Der er rigtig mange beslutninger, der skal tages, når du er i gang med en bolighandel, eller står i en situation, hvor du skal overveje, hvorvidt du skal til at igangsætte en.

Den nye ejendomsmæglerlov gjorde boligadvokaten endnu mere presserende for dig som køber. Med lovgivningen står ejendomsmægler nemlig ikke længere til ansvar overfor køberen – mægleren står udelukkende til ansvar overfor sælger og denne person allierede. Ejendomsmægleren bliver altså fritaget for alt ansvar, hvis det nu skulle se, at du som køber er blevet udsat for fejloplysninger.

Det gør, at køberen lige pludselig er lidt alene ovre i det ene ringhjørne. Her kommer boligadvokaten ind. Boligadvokaten er din uvildige rådgiver. Boligadvokaten står til rådighed, når du har brug for det og ligeså meget du har brug.

Det betyder også, at hvis du kun har brug for hjælp med nogle enkelte ting, så er det der sker, og det du bliver faktureret for.

Er boligadvokaten kun for køber?

Helt kort er svaret nej! I modsætning til hvad rigtig mange går og tror, så er boligadvokaten også i den grad for sælger. Ligesom for køberen er der også for sælger rigtig mange ting at skulle holde styr på, og boligadvokaten er fuldt ud rustet til at varetage din interesser som sælger ligeså godt som ejendomsmægleren.

Der er nemlig en del risici som sælger, som du meget gerne bør tage højde for. Du kan blandt andet blive pålagt ansvaret og derved betalingen for eventuelle fejlinformationer i forhold til bygningsindretninger, der ikke er blevet oplyst til køber. Som beskrevet tidligere kan mægleren ikke længere holdes ansvaret virkelig i høj grad går udover både sælger og køber.

En tredjepart i form af en boligadvokat sikret, at denne uheldige og yderst ærgerlige situation ikke forekommer.

Boligadvokat i forhold til geografisk lokation

Hvis du skal have meget hjælp i hele boligprocessen, kan det være en god ide at kontakte en boligadvokat, der er beliggende tæt på, hvor du gerne vil flytte hen. På den måde er det meget lettere at planlægge et fysisk møde. Hertil er der bare virksomheder, der er bedre repræsenteret på et nationalt plan end andre. Hvis du for eksempel vil finde en boligadvokat i Odense, kan du ved at klikke her finde en, der blandt andet præsenterer det område.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *