Sådan bør du klæde dig i retten

 Sådan bør du klæde dig i retten

Der kan være mange årsager til, at du skal i retten, men lige meget hvilken rolle du indtager i retssalen, så er det en god idé at være velplejet og velklædt. Derfor har vi samlet en liste med gode råd, så du ikke giver et negativt førstehåndsindtryk.

Din påklædning

Når du skal i retten, bør du klæde dig halvformelt. Du skal helst tænke lidt konservativt og være klædt i mørke farver.

Hvis du er mand, er det en rigtig god idé at vælge en skjorte og et par mørke bukser som minimum. Du kan eventuelt også bruge slips og jakke, men det kommer også an på, hvad du er komfortabel med. Dine sko bør være nypudsede og af læder – ikke kondisko eller lignende. Hvis det er i en hold årstid, kan du eventuelt overveje en sweater udenover skjorten.

Er du kvinde, er der flere valgmuligheder i forhold til beklædning. Du bør dog fokusere på, at dit tøj ikke virker seksuelt udfordrende. Hvis du skal have nederdel på, bør du derfor eksempelvis sikre dig, at du kan sætte dig, uden at den glider for meget op. Du bør desuden også undgå meget nedringede bluser, da dette også kan give den forkerte virkning.

Generelt er meningen med din påklædning i retten, at du skal virke så tiltalende som muligt, og det opnås bedst ved en neutral påklædning.

Den personlige pleje

Din personlige pleje er særdeles vigtigt i retten, da det fortæller meget om dig som menneske.

Som mand bør du især fokusere på, at du er ren og velsoigneret. Det vil sige, at du skal være velduftende og have nyklippede negle. Dit hår bør sidde pænt, og hvis du har skæg, skal det være velplejet. Hvis du ikke har skæg, bør du være nybarberet. Daggamle skægstubbe sender et forkert signal, så overvej eventuelt at udskifte dine barberblade, hvis du døjer med at få et godt resultat. Du kan finde nye her.

Hvis du er kvinde, bør du gå efter det naturlige look. Det betyder, at du gerne må bruge make-up og hårprodukter, men hellere underdrive end overdrive. Brug make-uppen til at se frisk og veloplagt ud, men lad være med lægge en tung make-up.

Andre ting du bør være opmærksom på
Når du skal i retten, bør du desuden være opmærksom på at være der i god tid. Der kan nemt komme uforudsete forsinkelser på vejen, og det er en rigtig dårlig start at komme for sent.

Desuden bør du ikke spise tyggegummi, eller på andre måde virke ligegyldig i forhold til retssagen. Hvis du skal have papirer med, skal du desuden sørge for at have styr på dem hjemmefra.

Relaterede

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *